Rendőrkapitányból vállalkozó

Kapitány voltam

Kapitány voltam

Eladnál az interneten? Mielőtt csődbe mész, ezt olvasd el!

Avagy aki háborúba megy, előtte fegyverkezzen!

2021. február 25. - Kapitányvoltam.hu

Ha valaha is eszedbe jutott már, hogy eladsz valamit az interneten keresztül, vagy már vállalkozol ezen a területen, akkor ez most pont neked szól. Azzal tisztában kell lenned, hogy bármilyen jó is a terméked, az eladás nem fog menni azonnal. Vegyük csak sorra, hogy mi is vár rád. Aztán a végén ajánlok is egy megoldást. Olyat, ami eddig 9.000.000 forint bevételt termelt nekem. Persze, a bevétel nem azonos a haszonnal, de ezt hagyjuk meg egy másik cikk témájának.

Szóval, ez itt nem az elmélet helye, hanem a megvalósításé. Kezdjünk neki!

1) A tipikus vevő meghatározása

Először meg kell határoznod, hogy ki lesz a tipikus vevőd. Nem, olyan nincs, hogy a te terméked mindenkinek jó, ezt mindjárt az elején felejtsd is el. Lesz az embereknek egy olyan csoportja, akiknek akár az életkora, neme vagy társadalmi helyzete szerint, esetleg a foglalkozása vagy az érdeklődési köre által, netán egészségi állapotából adódóan leginkább fontos lehet a terméked. Te tudod, hogy ki a tipikus vevőd?

2) A potenciális vevő elérése

Aztán el kell érned a potenciális vevőt. Bloggal, posztokkal, hirdetéssel, azaz bármivel. Ha nem tud róla, hogy létezik, nyilván soha nem is fog venni a termékedből. De tudod egyáltalán, hogy hol és hogyan érheted el őket?

3) Az érdeklődés felkeltése

Ha elérted a lehetséges vevőt, akkor fel kell keltened az érdeklődését a terméked iránt. Ki kell tűnnöd a digitális zajból. Hiszen valószínűleg sok más, a tiedhez hasonló termék is van már a piacon. Ehhez nem elég a terméket reklámozni, ehhez egy visszautasíthatatlan ajánlatot kell tenned. Olyat, amit meglátva az ember azt mondja, hogy ez igen, ez igazán jól hangzik, ezt kár lenne kihagyni. Ugye, most nem a legolcsóbb akarsz lenni a piacodon?

4) A bizalom építése

Ha már érdeklődik, akkor ki kell építened felé a bizalmat, hogy tőled vásároljon. Ehhez sok kis elköteleződést kell kiváltanod a leendő vevőből. Megtekintés, lájk, komment, ha olyan a termék akkor részlet letöltés. Ezt nevezik csali ajánlatnak. Neked van ilyen?

5) Vásárlási lehetőség biztosítása

Ha már bizalommal van irántad és a terméked iránt, akkor lehetőséget kell adnod neki a vásárlásra. Olyan fizetési módot kell biztosítanod, amivel a vásárlása azonnal megvalósulhat. Nem később, nem majd egyszer, hanem akkor és most. A vevők türelmetlenek. Ehhez a legjobb megoldás az azonnali bankkártyás fizetés. Nálad van már ilyen lehetőség?

6) Számlázás megoldása

A vásárlásról számlát kell neki adnod, és ezt a számlát el is kell neki küldened. Már ha jóban akarsz lenni az adóhatósággal. Ne feledd, jóakaród mindig lehet. Te szereted az idődet számlázással tölteni?

7) A termék kézbesítése

A terméket el kell juttatnod a vevőhöz. Természetesen épségben és minél gyorsabban. Ehhez tárolási helyre, csomagolóanyagra és szállítási megoldásra van szükséged. Te elégedett vagy ezekkel?

8) Szavatosság, jótállás

Ha a termék eljutott a vevőhöz, akkor még utána is biztosítanod kell, hogy bármi probléma esetén azt gyorsan és pontosan orvosolni fogod. Visszavételi kötelezettség, szavatosság, jótállás. Nálad minden rendben ezzel?

9) A folyamat megismétlése

Ha vevőd fizetett, a terméket megkapta és mindenki elégedett, akkor jöhet a következő érdeklődő. Aztán a következő és így tovább. Ha mindezt egyesével, kézzel szeretnéd intézni, az bizony sok időbe telik. Már pedig neked sincs több időd, mint napi 24 óra. Ebbe bele kellene férnie a családnak, barátoknak, pihenésnek. Neked belefér?

10) A folyamatok automatizálása

Ezért az előző lépésekből, amit csak lehet, automatizálnod kell. Így időd szabadul fel, és biztos lehetsz benne, hogy a nap 24 órájában, minden vevővel kapcsolatban mindig ugyan az a folyamat és mindig azonos minőségben fog végig menni. A gép soha nem felejt el semmit. És te?

11) Az egész folyamat egyszerűsítése

Ehhez van szükséged a SalesForm programra, mert ha rám hallgatsz, akkor az egész értékesítési rendszerednek ez lesz a szíve és lelke, de legalábbis a központja. Ráadásul a használata rendkívül egyszerű, semmiféle programozói tudás sem kell hozzá. Én már csak tudom, hiszen nekem sincs és mégis régóta használom a saját értékesítésem során. Már pedig eddig 9.000.000 forint bevételt hozott. Jól hangzik ugye? Itt olvashatsz a SalesForm platformról: https://salesform.hu/

De ne bízd a véletlenre. Próbáld ki te magad! Kattints IDE és rajtam keresztül most 30 napig bruttó 3900 forintért megkapod. Ez komoly, a próbaidő alatt tényleg csak ennyi. Aztán majd te döntöd el, hogy mit szeretnél belőle használni, az ár annak megfelelően fog változni.

Ha pedig azt szeretnéd megtudni, hogy mindezt az automatizált értékesítési folyamatot hogyan lehet megvalósítani akkor ez kell neked: Csak Ennyi Kell Kihívás. Ahol 45 nap alatt olyan ismereteket és folyamatos napi segítséget kapsz, hogy saját magad is képes leszel megépíteni a saját automatizált értékesítési rendszered. Kattints IDE és vedd a kezedbe a saját vállalkozásod!

FIGYELEM!

Szerencséd van! Pont most, március elsejével indul ez az oktatás és közös munka. Igyekezz, mert már csak pár nap van vissza a jelentkezési határidőből!

Sok sikert és találkozzunk a Csak ennyi kell kihíváson! Még az is lehet, hogy én magam fogok neked segíteni néhány lépés megtételében.

Addig is ha olvasnál és nevetnél egy jót, akkor a honlapokon megtalálod a könyveimet. :-) 

Üdvözlettel:
Dr. Váczi István

a Kapitány voltam és a Kapitány voltam 2. valamint

A magán könyvkiadás gyakorlati kézikönyve című könyvek írója

Honlap: www.kapitanyvoltam.hu/ és https://www.subscribepage.com/konyvkiadas

Email: kapitanyvoltam@gmail.com

Blog: https://kapitanyvoltam.blog.hu/

Blog: https://magankonyvkiadas.blog.hu/

Jó, ha tudod: A SalesForm és a Csak ennyi kell kihívás linkjei közvetített szolgáltatást tartalmaznak, azaz amennyiben te vásárolsz, azok alapján én jutalékot fogok kapni. Az pedig, hogy én ezt ajánlom, nyilvánvaló, mert én magam is használom ezeket a vállalkozásomban. Mivel elégedett vagyok velük, ezért persze, hogy ajánlom.

A bejegyzés trackback címe:

https://kapitanyvoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr3216439034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása