Rendőrkapitányból vállalkozó

Kapitány voltam

Kapitány voltam

Bankkártya használók figyelem!

Ha nem akarsz bajba kerülni, erről tudnod kell!

2020. november 12. - Kapitányvoltam.hu

November 2-től sokan tapasztalhatták, hogy valami baj van a bankkártyájukkal, mert nem sikerült nekik az internetes vásárlás. 2021 január 1-től pedig - ha nem állítja be amit kell - valószínűleg mindenki találkozni fog a problémával. Ennek az az oka, hogy a bankok sorban térnek át a biztonságosabb internetes vásárlási megoldásokhoz. Internetes vásárláskor több lépcsőben kell megerősítened, hogy kártyabirtokosként jogosult vagy a kártya használatára, és jóvá kell hagynod a vásárlást. Ehhez bizonyos esetekben a rendszer kéri a Telekódot. Ezt viszont mindenkinek saját magának kell beállítani a netbankjában, mert könnyen lehet, hogy enélkül egyszerűen nem fogod tudni megfelelő módon használni a bankkártyádat.

A Telekód beállítás helyének megtalálása és maga a beállítás folyamata azonban nem is olyan egyszerű. Ebben segítek neked lépésre lépésre a következő leírással és képekkel. Így már gyorsan és könnyen oda fogsz találni a Telekód beállításához. Pár percre mindenképpen szükséged lesz. Előre szólok, ne lepődj meg, hogy az OTP már a beállításkor is Telekód módosításról beszél, hiszen alapvetően ez mindenkinek üres, azaz nincs ilyen kódja. Ha most beállítod, később persze bármikor tudod majd módosítani.

Kezdjünk is hozzá.

Először lépj be az internetes netbankodba.

Ha már beléptél, akkor a bal oldali menü oszlopban keresd meg a Bankszámla menü pontot és kattints rá.

Utána a lenyíló oszlopban keresd meg a Betéti kártyák, hitelkártyák menü pontot, és kattints rá.

A következő lenyíló menü oszlopban keresd meg a Bankkártya adatok lekérdezése és módosítása menü pontot és kattints rá. Ha OTP-s vagy, akkor ezt fogod látni. Ha más banknál vagy, akkor valami ehhez hasonlót.

 bank_kep_1.png

A bankkártya adatok mellett, jobb oldalon van egy Módosítás gomb. Ott, az mellett van egy kis háromszög, kattints arra.

Miután rákattintottál, felugrik egy ablak, és ezt fogod látni:

bank_kep_2.png

Keresd meg a Telekód módosítás menü pontot, és kattints rá. Ezt fogod látni:

bank_kep_3.png

Válassz magadnak egy olyan három számjegyből álló Telekód azonosítót, amit meg fogsz tudni jegyezni. Tetszőleges háromjegyű számot választhatsz. Ezt írd be az Új Telekód melletti mezőbe.

Utána ezt a számot írd be az alatta levő, mezőbe is, az Új Telekód megerősítés mellé. Utána kattints a zöld Módosítás gombra. Ekkor felugrik egy újabb megerősítő ablak, itt láthatod:

bank_kep_4.png

Kérik a jelszavad. Azt a jelszót, amivel erre az internetes netbank felületre beléptél, ahol most éppen bent vagy. Írd be ide a netbankos jelszavad, és kattints a Tovább zöld gombra.

Nekem ezt követően még kérte, hogy a mobiltelefonomon levő applikáció QR kódjával erősítsem meg a módosítást, és ez az ablak ugrott fel.

bank_kep_5.png

Ekkor a mobiltelefon internetes netbank applikáció belépési felületén, csak rá kell kattintanod a jelszó megadási gomb mellett levő QR kód gombra és a telefon kameráját rá kell vinned arra a QR rajzra, amit itt láttál az előbb a Telekód módosítás során. A gép onnan már automatikusan érzékeli a QR kód azonosítást.

Ha sikeres volt a QR kódos azonosítás, akkor kapsz róla egy visszajelzést, ami így néz ki:

bank_kep_6.png

Kész is vagyunk. Ne felejtsd el, hogy ettől még a netbankod jelszava nem változott. Amit most beállítottál az a Telekódod lesz, ha az internetes vásárlások során a netbankos jelszón túl még ezt is kérné a rendszer, a kétlépcsős azonosítás miatt. Ezek után már biztosan és biztonságosan tudod használni a bankkártyádat, és tudsz a neten keresztül vásárolni, akár könyvet is. Mondjuk a Kapitány voltam című könyveimet, akár magadnak, vagy másnak, ajándékba, karácsonyra, IDE kattintva megtalálod. Én azt javaslom, vásárlás előtt olvass bele, ITT megtalálod, hogyan.

További sok sikert!

Üdvözlettel:

Dr. Váczi István

a Kapitány voltam és a Kapitány voltam 2. valamint

A magán könyvkiadás gyakorlati kézikönyve című könyvek írója

Honlap: www.kapitanyvoltam.hu/

Email: kapitanyvoltam@gmail.com

Blog: https://kapitanyvoltam.blog.hu/

Blog: https://magankonyvkiadas.blog.hu/

 

Utóiratként bemásolom neked azt a tájékoztatót, amit az OTP küldött ki minden ügyfelének ezzel kapcsolatban, de lehetséges, hogy eddig te sem olvastad el.

 „Változik az internetes bankkártyás vásárlás jóváhagyási folyamata!

Tisztelt Ügyfelünk!

November 2-től még biztonságosabban vásárolhat lakossági és üzleti bankkártyájával az interneten, ha már be van állítva a kártyához az internetes biztonsági kód szolgáltatás.

Internetes vásárláskor több lépcsőben kell megerősítenie, hogy kártyabirtokosként jogosult a kártya használatára, és jóváhagyja a vásárlást.

  1. január 1-től mindenkinek kötelező lesz több lépcsőben jóváhagynia az internetes kártyás vásárlásait, ha olyan kereskedőnél vásárol, aki alkalmazza ezt a szolgáltatást.

Ön kétféleképpen tudja azonosítani magát internetes vásárláskor

- vagy az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás (OTP SmartBank alkalmazás) használatával;

- vagy a mobileszközére kapott internetes biztonsági kóddal (SMS) és TeleKóddal.

Fontos teendő!

Ha lakossági betéti- vagy hitelkártyáihoz, valamint ezek társkártyáihoz, vagy üzleti betéti kártyájához nincs beállítva internetes biztonsági kód szolgáltatás, 2021. január 1-től nem tud bankkártyájával internetes vásárláskor fizetni.

Az azonosításhoz minden lakossági betéti- és hitelkártyáját, valamint ezek társkártyáit, és üzleti betéti kártyáját is alkalmassá kell tennie.

A további teendőkről és lehetőségekről tájékozódjon weboldalunkon.

Üdvözlettel:

OTP Bank”

A bejegyzés trackback címe:

https://kapitanyvoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr616283380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kapitányvoltam.hu · http://kapitanyvoltam.hu 2020.11.12. 16:19:28

Kérlek, hogy ezt az információt juttasd el minél több ismerősödnek. Hátha ők sem tudnak róla, és csak csodálkoznak, hogy miért nem működik a netes bankkártyás vásárlásuk. Főleg ezekben a hetekben fontos, hogy neten keresztül is tudj vásárolni, rendelni. ;-)
süti beállítások módosítása