Rendőrkapitányból vállalkozó

Kapitány voltam

Kapitány voltam

Így kerüld el az őszi traffipaxos büntetést. Adok egy táblázatot!

2020. október 13. - Kapitányvoltam.hu

Itt van a nyakunkon a rossz idő. Nem elég, hogy vigyázni kell a köddel, a csúszós utakkal, ráadásul ilyenkor szokott a rendőrség országos sebességmérő ellenőrzéseket is tartani.

Ha nem akarsz gyorshajtásért bírságot kapni, akkor könnyű azt mondani, hogy tartsd be a közlekedési sebességhatárokra vonatkozó szabályokat. Azért az sem árthat, ha tudod, hogy a sebességmérő készülékek, azaz traffipaxoknál is van ráhagyás. Ez lakott területen belül 30%, lakott területen kívül 20%, autópályán 10%. Sőt, a készülék belső hibahatára kb. 2km/óra.

Tehát városban, az 50-es tábla alatt a traffipax kb. 67-től fog bemérni és fényképezni. Azért arra vigyázz, hogy ez csak akkor igaz, ha nincs a traffipax mellett leállító rendőr! Ha van, akkor már a minimális sebességhatár átlépése is büntetést vonhat maga után. Emellett valószínűleg a te autód órája is csal kb. 3-5 km/órát. Tehát ha a te autód sebességmérője 50-t mutat, akkor a valós sebességed minden bizonnyal 45-47 lehet. Ellenőrizheted a GPS készülékeddel. Minden esetre még jó tempomat mellett sem érdemes „centizgetni”.

Íme egy táblázat, amivel nagy valószínűség szerint nem fogsz gyorshajtásért bírságot kapni. Természetesen a legjobb, ha mindig betartod a megengedett sebességhatárt…

Balesetmentes közlekedést kívánok!

Dr. Váczi István

Kapitány voltam  és a Kapitány voltam 2című, valamint 

A magán könyvkiadás gyakorlati kézikönyve című könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://kapitanyvoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr8416238312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása